Bewoners Grote Waal boos over voorbarige bomenkap

HOORN Onrust in de Hoornse wijk Grote Waal, want de gemeente wil de bomen langs De Weel kappen. Dat is nodig voor het omstreden tunnelproject. “Schandalig, twee weken voor de verkiezingen,” mopperen buurtbewoners.

Enkele tientallen bomen bij de entree naar de wijk Grote Waal moeten om voor de aanleg van een nieuwe weg voor de Poort van Hoorn. “Als dat project al doorgaat, want na de verkiezingen kan het politieke klimaat helemaal anders zijn. De bomen zijn misschien voor niets gekapt. Doodzonde,” klaagt Dick Beijnen die langs De Weel woont.

w380.d60e3De gemeente Hoorn schrijft in de brief aan een deel van de bewoners dat er gekozen is om juist voor het broedseizoen te kappen. Het buurtcomité Hoorn Tunnel Nee twijfelt aan de goede bedoelingen. “Ze doen het voorkomen alsof de aanleg van de tunnel al een voldongen feit is, maar niets is minder waar,” zegt Marian Vleerlaag van het comité.  Zij vindt dat de gemeente best tot na het broedseizoen kan wachten en al helemaal tot na de verkiezingen van 19 maart.

Bron: RTVNH

Er is een petitie gestart welke binnen 24 uur al 100 ondertekenaars kreeg. Ook tekenen? Dat kan hier.