Tunnel Hoorn wordt alsnog verkiezingsitem

HOORN – De aanleg van een nieuwe toegangsweg met tunnel naar de stad wordt naar het zich laat aanzien toch een belangrijk onderwerp in de gemeenteraadsverkiezingen. Hoorn lukt het niet voor de verkiezingen al contracten met bouwbedrijven te sluiten. Zolang dat niet het geval is, is volgens Samir Bashara (GroenLinks) alles nog mogelijk.

Het nieuws zit verstopt in het voorstel dat op 17 december aan de raad wordt voorgelegd. Op die dag wordt het bestemmingsplan voor het gebied Poort van Hoorn vastgesteld.
In het raadsvoorstel staat dat het daarmee echter nog niet in werking treedt; dat gebeurt twaalf weken later, op 11 maart. Een week later zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Voor die tijd is het niet mogelijk het werk aanbesteed te krijgen. Dat gebeurt ’in het tweede kwartaal’ van volgend jaar.

Dit is anders dan in de planning uit 2010 staat: hierin wordt er nog van uit gegaan dat er in 2013 zou worden aanbesteed.

Meer hierover in het Noordhollands Dagblad. Klik op de afbeeldingen om ze  te kunnen lezen.
NHD 12-12-13NHD 12-12-13 1
Bron: NHD

2 reacties op “Tunnel Hoorn wordt alsnog verkiezingsitem

  1. Ad STANDPUNTEN PARTIJEN
    Vanaf de oprichting van VOCHoorn is deze partij voor de aanleg van een tunnel geweest. In elk verkiezingsprogram heeft dit standpunt in de afgelopen 12 jaar prominent absolute prioriteit gehad. Het verbaast mij dan ook dat dit op jullie site niet vermeld staat onder STANDPUNTEN enz.

    Veel succes overigens en complimenten voor voortreffelijke site.

  2. Geachte meneer Drieling, bedankt voor uw compliment!
    Vandaag heb ik pas het partijprogramma van de VOCH voor maart 2014 ontvangen en deze wordt er nu opgezet!

Reacties zijn gesloten.