Zet geldverslindend werk Carbasiusweg stop aldus Hoorns Belang

HOORN – Nu het het college niet gaat lukken de aanbesteding van de nieuwe Carbasiusweg en tunnel voor de verkiezingen rond te krijgen is het hoogst onzeker geworden of dit project ooit nog door gaat. Daarom wil Hoorns Belang alle geldverslindende voorbereidende werkzaamheden stopzetten totdat hierover duidelijkheid bestaat. Die duidelijkheid komt pas na de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart volgend jaar.

Het college heeft aangegeven dat de aanbesteding van de Carbasiusweg en tunnel pas in het tweede kwartaal van 2014 plaats zullen vinden. Dat is na de verkiezingen van 19 maart. Met die aanbesteding is een bedrag van tientallen miljoenen gemoeid. Hoorns Belang is tegen deze investering in tijden van forse bezuinigingen terwijl er aanmerkelijk goedkopere alternatieven zijn. Zij verwacht dat de kiezers hier een duidelijke uitspraak over zullen doen. Symen van der Meer (fractievoorzitter Hoorns Belang):

“Hier wonen nuchtere en verstandige mensen. Ik kan mij niet voorstellen dat partijen die in deze tijden van bezuinigingen zulke megalomane projecten opstarten na de verkiezingen weer in het pluche zullen terecht zullen komen.” Het is daarom waarschijnlijk dat na de verkiezingen dit hele project afgeblazen wordt. Maar op dit moment wordt nog steeds volop gewerkt aan de voorbereiding. We kunnen onze ambtenaren beter inzetten voor zaken die wel doorgaan en belangrijker zijn.

Hoorns Belang gaat tijdens de gemeenteraadsvergadering van 17 december voorstellen alle voorbereidende werkzaamheden stop te zetten, totdat zeker is of het Carbasiusproject wel of niet doorgaat.

Bron: Dichtbij.nl

1 reactie op “Zet geldverslindend werk Carbasiusweg stop aldus Hoorns Belang

 1. ja alles stop zetten, de burgers eerst want jullie zijn nu verantwoordelijk voor de burgers.
  een kleine portemonnee vereist prioriteit, dus eerst zorgen voor de burgers, en daar horen GEEN tunnels, bomen kappen bij.
  ik heb ook een bedrijf mijn huishouden, met een zeer beperkt budget moet ik ook prioriteiten stellen, eerst de huur, gas en licht, gemeente belastingen, zorgverzekering,
  etc,
  dus ik moet rekening houden wat er inkomt, en wat eruit gaat, en wat ik over hou dat deel ik door 4 en weet ik wat ik per week te besteden heb.
  en dat is 25 euro per week.
  Punt is, ik kan niet meer uitgeven dan 25 euro per week.
  Dit principe moeten jullie nu ook toepassen, want ik ben verantwoordelijk voor mijn gezin, en jullie zijn nu verantwoordelijk voor jullie burgers.

  Het is dus onverantwoordelijk om hele grote bedragen uit te geven die jullie niet hebben en dus schulden maken, wat uit den boze is voor elk gezin, dus al helemaal voor alle wethouders die niet verantwoordelijk met geld kunnen en willen omgaan, en NIET aan de burgers denken, en grote sommen geld achter ons rug willen uitgeven en liegen dat het goed is voor de burgers, dat is het niet.
  Dus stoppen met deze onzin, jullie moeten nu zorgen voor alle kinderen, ouderen, en zieken in jullie gemeente, doe dat dan ook goed.

Reacties zijn gesloten.